Čarodějka

 

Polévka ze syrového zelí

V poslední době u nás frčí polévka ze syrového zelí.
Polévka


Tuhle polévku mi dala ochutnat sousedka, ale nikdy neprozradila svůj recept. Dlouho jsem hledala, až jednou náhoda zapracovala a já přišla na její tajemství, které bylo v syrovém zelí.

Na másle se osmahne cibulka, přidá nakrájené hlávkové zelí a nechá se to všechno podusit a zezlátnout. Dále se přidají brambory, drcený kmín, sůl, nové koření, mohou se dát houby a pak se to všechno pěkně provaří, až – jak říká manžel – brambory nejsou hranaté. Polévka se zjemní smetanou a zahustí se jíškou. Může se do ní přidat paprika nebo vyškvařená klobása, ale nemusí. Mně to připadá jako lahůdka i bez nich, ale každý z nás má jinou chuť.

Alternativou, kterou nyní máme nejradši je posypat podušenou zeleninu hladkou moukou a teprve poté zalít vodou. Pak již nepřidávám smetanu ani jiné ingredience, protože polévka krásně voní houbami.

28.03.2018 |
Autor: AB
| stálý odkaz
<< úvod

 

© 2006-2007 Zásobování a.s.

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se